Vad är trendigt sommaren 2019?

Det pratas om klimatet. Överallt. Klimatsmarta resor, klimatsmart konsumtion, klimatsmart mat och så vidare i all oändlighet. Helt klart är att klimat och miljö står högt på svenskarnas agenda inför semestertiden 2019. Svemester och hemester, alltså att stanna hemma och semestra i Sverige, är årets stora trendkoncept. Den diskursen krokar arm med en annan stark trend, nämligen camping och friluftsliv med mobilt hem. För camping är ju långt mer än det klassiska upplägget med husvagn på campingplats. Idag symboliserar husbil/husvagn/van friheten att uppleva unika platser, äventyra och ta dagen som den kommer. Miljömedvetna svenskar campar i Sverige i år. Därför valde vi och OK ekonomisk förening att göra en guide till hur campingsemestern kan göras extra miljömedveten och klimatsmart.

Vi gjorde en artikel med 9 tips som du kan läsa HÄR

Sen kokade vi ner materialet till 5 tips som blev lagom för video.