Cykelsemester – frihet utan friktion!

Cykla mera! Cykling i alla dess former blir bara mer och mer populärt. Friheten, närheten till naturen och miljövänligheten är några av fördelarna med färdsättet. Oavsett om du trycker landsväg i lycraställ eller rullar fram i sakta mak på slingriga strandvägar är du så att säga helrätt ute sommaren 2019. Därför har vi gjort en guide åt OK ekonomisk förenings medlemmar, så att cykelupplevelsen kan bli så friktionsfri som möjligt.

Läs hela artikeln här!

Åka på el genom Europa?

Går det att semestra med elbil genom Europa? För att ge medlemmarna i OK ekonomisk förening svar på den frågan intervjuade vi Anders Willstedt som driver Nordens största elbilspodd. Anders har testat det mesta när det handlar om att ta sig fram geschwinnt med elbil och kan guida oss runt potentiella nitar. Man tackar!

Läs hela artikeln här!

Är båten bov eller bästis?

Med 800 000 fritidsbåtar är Sverige ett av världens mest båttäta länder. Men hur är det nu i dessa tider av miljömedvetenhet – hur kan du göra båtlivet grönare och mer klimatsmart?

Givetvis har vi gått till botten med denna fråga i samarbete med OK ekonomisk förening. För visst finns det saker du som båtägare kan skruva på för miljöns skull.

Hela artikeln hittar du här!

 

Köpa elbil – det bästa miljövalet idag?

Elektrifiering är på tapeten och som konsument kan det vara svårt att hänga med i alla turer, råd och rön. Ska man köpa elbil, eller hur ska man tänka?

På uppdrag av OK ekonomisk förening har vi tagit fram en serie artiklar som reder ut begreppen och förklarar hur läget med elbilar ser ut i dagsläget.

I den här artikeln förklarar Anna Henstedt, ansvarig för miljöfrågor på BIL Sweden, när miljönyttan med elbilen egentligen kickar in.

För dig på språng har vi gjort en film som sammanfattar det allra viktigaste.

Vad är trendigt sommaren 2019?

Det pratas om klimatet. Överallt. Klimatsmarta resor, klimatsmart konsumtion, klimatsmart mat och så vidare i all oändlighet. Helt klart är att klimat och miljö står högt på svenskarnas agenda inför semestertiden 2019. Svemester och hemester, alltså att stanna hemma och semestra i Sverige, är årets stora trendkoncept. Den diskursen krokar arm med en annan stark trend, nämligen camping och friluftsliv med mobilt hem. För camping är ju långt mer än det klassiska upplägget med husvagn på campingplats. Idag symboliserar husbil/husvagn/van friheten att uppleva unika platser, äventyra och ta dagen som den kommer. Miljömedvetna svenskar campar i Sverige i år. Därför valde vi och OK ekonomisk förening att göra en guide till hur campingsemestern kan göras extra miljömedveten och klimatsmart.

Vi gjorde en artikel med 9 tips som du kan läsa HÄR

Sen kokade vi ner materialet till 5 tips som blev lagom för video.

Vad är OK?

Till OK ekonomisk förenings verksamhetsberättelse 2018/19 tog vi och gjorde en film som presenterar föreningens intressebolag. Vi tänkte att det vore bekvämt att få en överblick och samtidigt få kika in i de olika verksamheterna – på ca 3 minuter. Om du vet väldigt lite om OK:s dotterbolag när du börjar titta så garanterar vi att du lärt dig väldigt mycket om dem när du sett filmen.

Till verksamhetsberättelsen skrev vi också en väldig massa text och gjorde en digital sammanfattning som du kan se HÄR

Skillnad på smuts och smuts

Då har vi lärt oss att det är bättre för miljön att tvätta sin bil på en biltvätt än att gneta på hemma på gatan. Ibland är det absolut gynnsamt att låta någon annan göra jobbet. Framför allt är det bättre att låta någon annan ta hans om spillvattnet. Den här artikeln har vi skrivit på uppdrag av OK ekonomisk förening. Roligt och lärorikt, som alltid!

Läs hela artikeln här!